Honlapunk cookie-kat használ. Cookie tájékoztatónkat itt érheti el. Adatkezelési nyilatkozatunkat itt érheti el.
3525 Miskolc, Kis-Hunyad u. 1.
érdekel!!! Pályázati lehetőség vállalkozások számára munkahelyi képzésekre: GINOP Plusz-3.2.1-21 – A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül. Kapcsolattartó: Supák Éva szakmai vezető (30/315-4602)
Tovább az összes hírre

Egészségügyi operátor

TÁJÉKOZTATÓ

EGÉSZSÉGÜGYI OPERÁTOR

B kör, SzPk-00257-19-01 4 03 3, E-000081/2014/B027

420 óra  | hagyományos órák

A képzés díja:  szíveskedjék árajánlatot kérni

 

A képzés ismertetője

Az egészségügyi operátor egészségügyi intézmények adminisztrációs feladatait végzi és szervezi felsőfokú vagy középfokú egészségügyi végzettséggel rendelkező szakember felügyelete, irányítása mellett. Nem végez semmilyen prevenciós-gyógyító-rehabilitációs tevékenységet, de ismeretekkel kell rendelkeznie ezek lényegéről, intézményi hátteréről. Munkahelyének jellegéből és az elvégezendő feladatokból adódóan szóban és írásban használnia kell az alapvető egészségügyi szaknyelvezetet. Kezeli a betegnyilvántartási, a felvételi és elbocsájtási rendszereket, az ápolási, gondozási, orvosi dokumentációt. Kórképeket és beavatkozásokat kódol, dekódol, archiválja a betegek dokumentációját, adatokat feldolgoz, vizsgálati eredményeket rögzít. Kezeli a számítógépet és egyéb számítógépes eszközöket, programokat futtat, használja az egészségügyi intézményben használt operációs rendszert. Szövegszerkesztő, táblázatkezelő szoftvereket biztonságosan használ, nyilvántartásokat vezet, statisztikai adatokat kigyűjt, összesít, továbbít, adatállományokat másol, archivál. Az egészségügyi és személyazonosító adatokat is kezelnie kell, ezért alkalmaznia kell a titkos ügyirat-kezelés szabályait. Etikus kapcsolatot tart feletteseivel, a kollégákkal, partnerekkel, intézményekkel. Szükség esetén képes riasztást leadni, alapszintű elsősegélyt biztosítani. Hivatalosan elismert szakmaként 1993-ban megjelent az OKJ-ban az Egészségügyi operátor szakképesítés, 1996-tól új OKJ számon (52 4641 01) a 7-es Informatika szakmacsoportba került, majd 2006-ban átkerült az 1-es Egészségügyi képzések szakmacsoportjába az 52 720 01 Egészségügyi asszisztens szakképesítés ráépülései közé. A szakképesítés a 2012-es OKJ- módosítás után kikerült a Jegyzékből. Így hiába van égető szükség erre a speciális szakképesítésre, nem megszerezhető, bár a FEOR is megnevezi és pontosan körülhatárolja ezt a munkaterületet (3322 Egészségügyi dokumentátor).

 

Miért jelentkezz hozzánk?

- Vállalkozásunk 1996 óta áll a felnőttképzés szolgálatában
- Legfontosabb célunk, hogy minőségi és eredményes tanfolyamokat valósítsunk meg
- Oktatóink nagy szakmai tapasztalattal rendelkeznek, szakmájukban elismertek
- Hatékonyan kombináljuk a hagyományos és az online oktatási formákat
- Munkatársaink felkészülten szervezik a képzéseket, és lelkiismeretesen támogatják sikeres megvalósulásukat
- Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk ügyfeleinknek

 

A képzésben történő részvétel bemeneti feltétele(i):

- Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
- Egészségügyi alkalmasság (a 40/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet szerint A foglalkozás jellege: ülő, adminisztratív) szellemi és könnyű fizikai munka. Jó manuális és kommunikációs készség szükséges a munkakör betöltéséhez, így kifejezetten alkalmasak lehetnek azok a mozgásukban akadályozott személyek, akik önhajtós kerekesszékben ülve síkon, illetve akadálymentesített közegben önállóan közlekednek, a felső végtagok, kezek funkciói, a kommunikációs, az érzékszervi funkcióik és a szellemi teljesítőképességük megtartott.)

 

A képzés intenzitása:

2 alkalom/hét 

 

A képzés időtartama:

6 hónap 

 

A képzés helyszíne:

Miskolc (igény esetén más helyszínen is)

 

A vizsga akkreditált vizsgaközpontban zajlik, amelynek vizsgatevékenységei:

szakmai záró beszámoló

Kapcsolat

 

Zsigus Attila

70/324-7065

46/347-207

zsigusattila@jakaboktatas.hu

Miért érdemes nálunk tanulni?

Cégünk bemutatása

rólunk hírek képzéseink induló tanfolyamaink ecdl vizsgaszervezés kapcsolat